Kontorsinredning inspiration

Miljön på kontoret är viktig, den ska vara trivsam och inspirerande. Det gäller att tänka till och skaffa bra kontorsinredning och möbler som alla gillar. Här kommer du få massor av bra tips på inredning för kontoret.

När man kommer till sitt arbete vill man mötas av en inspirerande känsla, inget sterilt och tråkigt. Det gäller att skapa en smart arbetsplats med bra känsla samt att man tänkt på andra viktiga faktorer som exempelvis ergonomin. De anställa spenderar en stor del av sin dag på kontoret därför krävs det att kontoret bidrar till kreativitet och ger en trivselkänsla. Kolla våra tips nedan för att kunna skapa en inpirerande kontorsinredning.

Kontorsinredning - 4 viktiga tips på kontorsinredning

Arbetsmiljön kan påverka hur bra man trivs på sin arbetsplats. Här kommer 4 tips på hur du ska tänka när du inreder kontoret.

1

Våga använda färg

Det ska inte vara vitt och steril, våga addera lite färg för att pigga upp. Man behöver inte måla om för att få in färg på kontoret använd istället färg på möbler och andra inredningsdetaljer.

Det kan vara svårt att veta vad för färger man ska använda sig av när man inreder sitt kontor. Eftersom färger påverkar oss olika kan det vara bra att tänka igenom vilken eller vilka färger du vill använda dig av på kontoret. Ett annat alternativ är att hyra konst till kontoret. På så sätt kan du enkelt få in färg och värme på din arbetsplats.

2

Ljuset är viktigt!

Försök att få in naturligt ljus det gör en piggare. Eftersom det inte alltid går att påverka lokalens ljusinsläpp är det viktigt att se över sin belysning, det ska inte vara för starka lysrör eller andra ljuskällor. Kolla in DPJ.se för bra kontorsbelysning.

Visste du att…

Mängden ljus en person behöver ändras med åldern, en person i 20-årsåldern behöver 5–6 gånger mindre ljus än en person som är runt 60 år.

3

Växter

Köp växter, det är viktigt för kontorsinredningen. Det hjälper till att skapa en trivsam miljö. Gröna växter är även bra för luften i kontoret, dem hjälper till att rena luften från dåliga kemikalier.

5 luftrenande växter för kontoret
Fredskalla
Guldpalm
Svärmorstunga
Aloe Vera
Ampellilja

Det kan vara svårt att veta hur man bäst ska inreda kontoret med gröna växter, Företagsväxter.se kan hjälpa till med växtinredningsförlag.

4

Snygga kontorsmöbler!

För att få till en snygg kontorsinredning är det viktigt att se över vad för typ av möbler man väljer till kontoret. Det är även väldigt viktigt att införskaffa ergonomiska kontorsmöbler. Det finns en del olika aspekter som är bra att tänka på när man ska köpa nya möbler till kontoret, här kommer du få tips på saker som är viktiga att tänka på.

  • Ergonomin är otrolig viktigt eftersom man sitter ner hela dagarna blir kroppen stel och tung. Tänk på att använda höj- och sänkbara skrivbord och stolar.
  • Att ha ett öppet kontorslandskap kan vara ett bra sätt för att få samanhållning. Det kan även hjälpa till att öka produktiviteten.
  • Inred för paus och återhämtning. Detta är minst lika viktigt som att använda ergonomiska kontorsmöbler. Att ha en yta på kontoret som är till för paus och prat är viktigt för att orka med arbetsdagarna.

Ergonomiska & snygga kontorsmöbler

Möbler till kontoret kan du köpa på många olika ställen, tänk på att välja de som är bäst för er arbetsplats.

DPJ.se

Har snygga och ergonomiska möbler för hela kontoret.

Jysk.se

Har ett brett utbud med bra möbler till kontoret.

Ikea.se

Har kontorsmöbler för hemmabruk och för kontoret.

Tips för en bra arbetsplats

Det finns små saker som är bra att tänka på för att tillsammans kunna skapa en trivsam och bra arbetsplats.

Ät tillsammans

För att få en bra gemenskap är det bra att äta lunch tillsammans, skaffa ett stort matsalsbord där alla får plats.

Musik i bakgrunden

Ha låg och lugn musik i bakgrunden. Vissa menar på att man kan prestera bättre då det skapar ett lugn som höjer koncentrationen.

Uppmana till pauser

Det uppmuntras ofta till fria och inspirerade arbetsplatser. Att sätta in ett pingisbord kan hjälpa medarbetarna att koppla av ett tag, det är även bra så man aktiverar sig och får mer energi eftersom man oftast sitter mycket.

Skap en bra arbetsmiljö

En bra arbetsmiljö är avgörande för att upprätthålla en hälsosam och produktiv arbetsplats. För att skapa en bra arbetsmiljö är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som ergonomi, ljusförhållanden, ljudnivåer och luftkvalitet. Även bra kontorsstädning är viktigt för en hälsosam arbetsplats. Genom att investera i dessa områden kan ni skapa en arbetsmiljö där personalen trivs och presterar på topp.

Fiber - bra internet

Att ha bra internet på kontoret är a och o för att skapa en bra arbetsmiljö - oavsett om det gäller hemma kontoret eller företagets kontor. Det är otroligt störande för jobbet om internetet inte funkar som det ska eller om det är långsamt. Jobbar du hemifrån? Med fiber till villa kan du se till att du har stabilt och snabbt internet hemma så du kan jobba ostört.

Massagefåtölj på jobbet - Extra Tips!

För att ytterligare höja trivseln och välbefinnandet på kontoret kan du överväga att hyra en massagefåtölj. En massagestund under arbetsdagen kan ge medarbetarna en välbehövlig paus, minska stress och förbättra deras fokus. Läs mer om fördelarna med att hyra massagefåtölj.