Villaförsäkring & villahemförsäkring

När man bor i villa som ju vi gör, räcker det inte längre att ha en vanlig hemförsäkring som vi hade när vi bodde i lägenhet innan vi flyttade hit till vårt lillavillavita.

Att bo i villa kommer med många fler risker för skador som uppstår till följd av väder, skadedjur och bostadsohyra - för att inte tala om allt som kan gå fel när man bygger sitt hus. Därför är det viktigt att teckna en bra villaförsäkring eller villahemförsäkring som täcker allt det oförutsedda som kan inträffa för villaägare. Här får du tips om vad du ska tänka på när du väljer villaförsäkring och information om tillfällen då det kan vara bra att ha en.

Teckna villaförsäkring

Att ha en villaförsäkring när man bor i villa känns ju rätt självklart, men det finns så många olika försäkringar att välja mellan att det ibland kan kännas svårt att välja den som passar bäst. Innan vi tecknade vår villaförsäkring frågade vi runt bland nära och bekanta - det hjälpte oss verkligen. För oss föll valet av villaförsäkring på WaterCircles som vi tycker erbjuder en täckande villaförsäkring med bra tillvalsmöjligheter. Med försäkringen Supervilla har vi en villahemförsäkring som täcker allt - det känns väldigt tryggt. Det absolut sista vi vill är att behöva betala onödiga kostnader för skador på huset som vi hade kunnat använda till någonting mycket roligare.

Så här valde vi villaförsäkring

För oss finns det några saker som känns extra viktiga när vi väljer en villaförsäkring som ska skydda oss och den bostad vi bor i. För det första ville vi vara säkra på att försäkringsbolaget fanns i Finansinspektionens register över försäkringsgivare med rätt tillstånd. Vi gjorde sedan vårt val utifrån dessa fyra utgångspunkter.

1

Personlig service

Det är så himla tråkigt att ta upp telefonen, ringa ett samtal och sen prata med en inspelad röst, göra en massa knappval och slutligen få sitta i en lång telefonkö. Att vi ska få personlig service när vi behöver det känns verkligen som A och O.

2

Miljömärkt försäkring

Vi vill, så gott det går, göra miljövänliga val - både i vardagen, men även när det kommer till vilka företag som vi väljer att teckna tjänster med. Ett företag, vars tjänster har blivit certifierade med Bra Miljöval, får oss att känna en stor trygghet inför framtiden och våra kommande generationer.

3

Familjär känsla

Det är så viktigt att få känna sig omhändertagen, speciellt i situationer som gör att man behöver dra nytta av sin försäkring. Att välja ett mindre försäkringsbolag ger oss en väldigt familjär och trygg känsla. De stora bolagen har förstås lång erfarenhet och många kunder, men ett mindre försäkringsbolag kan vara precis lika bra.

4

Vad täcker villaförsäkringen?

Det är så klart väldigt viktigt att titta på vad försäkringen täcker innan man bestämmer sig för innan man ska teckna villaförsäkring. Det varierar förstås även från olika försäkringsbolag, men många har liknande upplägg på sina försäkringar.

Hemförsäkring - en vanlig hemförsäkring

 • Egendom / Lösöre
  Ägodelar som blir skadade eller som man blir bestulen på.
 • Ansvar
  Skadestånd som man måste betala om man har orsakat en skada för någon annan.
 • Rättstvist
  Om man skulle bli anklagad för någonting och behöver anlita en jurist.
 • Reseskydd
  Om man skulle råka ut för något medan man är på resande fot.

Villahemförsäkring - en extra bra försäkring för oss som bor i villa

 • Egendomsskador på huset
  Om altanen skulle bli vandaliserad, om brevlådan skulle bli stulen eller om huset skulle börja brinna.
 • Naturorsakade skador
  Skador på huset som orsakas av exempelvis stormar, vildsvin eller ohyra.
 • Vattenläckage
  När rör springer läck eller när det läcker in vatten genom taket.
 • Rätts- och ansvarsskydd
  Om man exempelvis skulle orsaka skador på grannens egendom.